Klaar voor het winterseizoen 2016-2017

klaar voor de winterDe dagen worden steeds korter, dus de winter komt dichterbij! Met het nieuwe skiseizoen voor de deur is het altijd fijn mijn kennis weer op te frissen door middel van workshops en cursussen. En natuurlijk kijk ik ook graag naar nieuwe ontwikkelingen in de markt van de skischoenen en bootfitting. Ben jij al klaar voor de winter? Zitten je skischoenen nog goed, of ben je op zoek naar nieuwe? Wil je nu eindelijk eens van die pijn in je skischoenen af?

Clinic LANGE skiboots en een bezoek aan de skischoenenfabriek in Italië

Dinsdag 27 september vond er een bootfitting clinic plaats van LANGE in Nieuwegein. Speciaal voor deze dag kwamen twee zeer ervaren bootfitters van LANGE uit Frankrijk over naar Nederland om ons de laatste tips en tricks op het gebied van bootfitting bij te brengen. Verder onthulden zij enkele ‘geheimen’ van de skischoenen van wedstrijdskiërs uit de Worldcup. Half oktober breng ik een bezoek aan de skischoenenfabriek van TECHNICA/NORDICA in Italië waar ik het hele productieproces van de skischoen zal aanschouwen.

Skischoenen op maat de nieuwe standaard?

Een paar jaar geleden was het nog bijzonder: een skischoen waarvan de buitenschaal door middel van verwarming kon worden aangepast aan de voet. Inmiddels heeft bijna elke merk wel een dergelijke lijn in haar assortiment. Waarbij het ene systeem wat beter werkt of is dan het andere. Echter is deze aanpassing niet te vergelijken met het vak van bootfitter. Heb jij voeten die echt afwijkend zijn van vorm, of duidelijke pijnpunten, dan is een verwarmbare buitenschaal helaas niet altijd de oplossing. Neem gerust contact op bij twijfels of vragen, ik help je graag verder met advies.

bootsolutions goes MK Skiservice

Vanaf half oktober zal ik met regelmaat te vinden zijn bij MK Skiservice in Bilthoven. Naast de advisering van skischoenen, zal ik me hier ook bezig gaan houden met het aanpassen van skischoenen en het oplossen van problemen als pijn tijdens het skiën. Dit betekent dat ik vanaf die tijd niet alleen in Venhuizen, Noord-Holland, werkzaam ben, maar dus ook centraler in het land.

Laat de winter maar komen!