Zooltjes

Superfeet inlegzolen

Elke skischoen wordt geleverd met een paar standaard inlegzolen. Vaak zijn deze inlegzolen gemaakt van zacht schuim of vilt. Deze zolen geven de voet onvoldoende ondersteuning. Waarom levert de skischoen fabrikant dan geen goede zolen? Het antwoord op deze vraag is vrij simpel; er zijn teveel verschillende voeten. Daarom kiezen de fabrikanten ervoor een standaard zool te leveren die makkelijk verwisselt kan worden door een zool die past bij de voet van de betreffende skiër.

Het voordeel van goede inlegzolen

Goede inlegzolen maken een wereld van verschil in zowel prestatie als pasvorm van de skischoen. Goede inlegzolen zorgen ervoor dat de voet, enkel, knieën en heupen goed worden uitgelijnd, waardoor er geen drukpunten ontstaan bij het overbrengen van de kracht naar de ski’s. Daarnaast ervaren veel skiërs dat hun skischoenen te smal zijn. Dit gevoel ontstaat op het moment dat de boog van de voet ingedrukt wordt en de voet naar de binnen- of buitenkant wordt gedraaid (pronatie en supinatie). Door de ondersteuning van de inlegzool wordt voorkomen dat de voet gaat draaien en daarmee worden drukpunten aan de zijkant van de skischoenen voorkomen.

Een goede ondersteuning van de voet zorgt dus niet alleen voor minder pijn tijdens het skiën, maar zorgt er ook voor dat je de ski beter kunt sturen, draaien en kanten. Je zult merken dat je meer controle hebt over je ski’s en daardoor ook meer plezier hebt in het skiën.

Zooltjes op maat

Superfeet inlegzolenVeel wintersportwinkels bieden zooltjes op maat aan. Dit is een ideale oplossing mits de zolen goed gemaakt zijn, en daar gaat het vaak fout. Het maken van inlegzolen is een zeer arbeidsintensief en nauwkeurig werk dat uitgevoerd moet worden door een specialist. Een kwalitatief goede zool maken kost veel tijd, deze tijd hebben veel winkeliers niet. Er zijn alternatieven waarbij je binnen 15 minuten een zool op maat hebt, echter dit is een oplossing waar bootsolutions liever niet voor kiest. Ons advies is: kies voor een goede standaard inlegzool – die vaak nog beter zijn dan de hierboven genoemde snel-op-maat-gemaakte-variant – of voor een goede zool op maat. 
Bootsolutions werkt met de standaardzolen van het merk Superfeet. Voor 80% van de voeten heeft Superfeet de perfecte oplossing.

De bootfitter kan aan de hand van de analyse van je voet bepalen of een standaard inlegzool of een zool op maat de beste oplossing is voor jou.